Kertomuksia onnistuneista
hoidoista

Helena, 55*

Olen sairastanut reumaa jo useita vuosia. Nivelkivun lisäksi suuni ja silmäni ovat viime aikoina alkaneet kuivua kipua aiheuttaen. Keskustelin lääkärini kanssa, ja hän tunnisti oireet Sjögrenin oireyhtymäksi kutsutun sairauden merkeiksi. Hän suositteli vakavaan kuivasilmäisyyteen SYSTANE® ULTRA voitelevia silmätippoja, jotka luovat pitkäkestoisen miellyttävän tunteen ja kosteuden.


Minulla diagnosoitiin nivelreuma muutama vuosi sitten. Se oli kuitenkin vasta alkua kaikille myöhemmille ongelmilleni. Aloin joitakin kuukausia sitten huomata epätavallista suun ja silmien kuivumista. Ajattelin sen ensin johtuvan elinympäristöstäni, jossa ilmasto on hyvin kuivaa, ja yritin lisätä vedenjuontiani.

Ajan myötä kuivuus kuitenkin muuttui ja paheni hyvin häiritseväksi – erityisesti silmissäni. Join vettä niin, että sitä tuntui jo tulevan ulos korvistani, mutta se ei todellakaan auttanut kosteuttamaan silmiäni. Roskainen ja polttava tunne ei hävinnyt, ja lopulta pystyin hädin tuskin tekemään tai ajattelemaan mitään muuta.

Kun seuraavan kerran tapasin reumalääkärini, otin puheeksi kuivat silmät ja suun. Oliko tämä lääkkeideni haittavaikutus? Miksi se ei hävinnyt?

Lääkärini otti huoleni tosissaan ja teki testejä. Hän kertoi minulle, että kuivat silmät ja suu sekä jopa nivelkipu johtuivat kaikki samasta syystä, Sjögrenin oireyhtymäksi kutsutusta autoimmuunisairaudesta.

En ollut koskaan aiemmin kuullut Sjögrenin oireyhtymästä, mutta lääkärini kertoi että jopa 3-4 % suomalaisista sairastaa sitä ja että 90 % heistä on ikäisiäni naisia, ja useimmat heistä ovat ikäisiäni naisia. Hän kertoi myös, että Sjögrenin oireyhtymä saa alkunsa, kun valkosolut alkavat toimia elimistön kosteutta tuottavia rauhasia vastaan. Seurauksena on epämiellyttävä kuivuus. Sjögrenin oireyhtymän yleisimmät oireet ovat suun ja silmien kuivuus, mutta se voi johtaa myös nivelkipuun ja väsymykseen.

Testitulokset valmistuivat, ja niiden mukaan minulla todellakin näytti olevan Sjögrenin oireyhtymä. Tämä ei välttämättä ollut hyvä uutinen, mutta ainakin sain viimeinkin selville, mikä minua vaivasi. Koska Sjögrenin oireyhtymän oireet voidaan helposti liittää muihin sairauksiin, sitä on vaikea tunnistaa. Ja mielestäni on aina parempi tietää totuus.

Tällä hetkellä Sjögrenin oireyhtymälle ei ole parannuskeinoa, mutta reumalääkärini antoi vinkkejä, joiden avulla voin lievittää sen oireita. Hän hoitaa edelleen nivelkipuja, mutta hän suositteli myös hammaslääkärillä ja silmälääkärillä käyntiä kuivan suun ja kuivien silmien vuoksi. Hän ehdotti epämiellyttävän tuntuisten silmieni hoitamista SYSTANE® ULTRA voitelevilla silmätipoilla.

Kun keskustelin silmälääkärini kanssa, uskomatonta kyllä, myös hän suositteli SYSTANE® ULTRA -silmätippoja. Hänen mukaansa SYSTANE® ULTRA -silmätipoista silmät saavat pitkäkestoista kosteutta ja suojaa, jotka auttavat lievittämään kuivasilmäisyyden oireita.

Kokeilin SYSTANE® ULTRA -silmätippoja, ja viimeinkin löysin helpotusta kuiviin silmiini. Käytän niitä lähes joka päivä, myös silloin, kun silmäni eivät tunnu epämiellyttäviltä, jotta tiedän hyvän tunteen myös jatkuvan.

Tämä on vain minun kertomukseni. SYSTANE® ULTRA voitelevat silmätipat eivät välttämättä auta kaikkia, mutta ne auttoivat minua ja saattavat auttaa sinua.

*Omakohtaisten kokemusten inspiroima.

Takaisin alkuun

SYSTANE®-tuotevalikoima

SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® ULTRA voitelevat silmätipat antavat kuiville silmille suojaa ja lievitystä vaikuttaen nopeasti ja pitkäkestoisesti.

Lue lisää
SYSTANE®

SYSTANE® ULTRA säilöntäaineettomat kerta-annospipetit

Systane® ULTRA kerta-annospipetit eivät sisällä lainkaan säilöntäainetta ja sopivat siksi erityisesti herkille silmille.

Lue lisää
SYSTANE® Gel Drops

SYSTANE® GEL DROPS

Systane® Gel Drops voitelevat geelisilmätipat tuovat lisäsuojaa kuiville silmille. Koostumuksensa ansiosta geelisilmätipat pysyvät kauan silmän pinnalla.

Lue lisää
SYSTANE® Balance

SYSTANE® BALANCE

Systane® Balance voitelevat silmätipat sisältävät silmille tärkeitä lipidejä. Systane Balance vakauttaa kyynelkalvon lipidikerrosta ja vähentää kyynelkerroksen haihtumista.

Lue lisää
SYSTANE® LID WIPES

SYSTANE® LID WIPES –puhdistuslaput

Systane® Lid Wipes puhdistaa silmäluomia ärsyttävän lian ja meikin. Kosteat yksittäispakatut puhdistuslaput ovat hypoallergeenisia ja hellävaraisia silmille.

Lue lisää