Kertomuksia onnistuneista
hoidoista

Elisa, 60*

Olen äskettäin siirtynyt eläkkeelle, ja maltoin tuskin odottaa uuden elämänvaiheeni alkamista. Kun kuivasilmäisyys kuitenkin alkoi vaivata, pelkäsin sen haittaavan kaikkien suunnitelmieni toteuttamista. Kokeilin silmätippoja, mutta niiden vaikutus ei kestänyt riittävän pitkään. Onneksi lääkärini kertoi minulle SYSTANE® ULTRA voitelevista silmätipoista, joista sain silmiini juuri sellaista pitkäkestoista suojaa ja kosteutta, joita tarvitsin pystyäkseni tekemään minulle tärkeitä asioita.


Nuorena sitä aina huolehtii vanhenemisesta. "Saan niin paljon ryppyjä!" tai "Minun on öisin jatkuvasti käytävä WC:ssä." Voin kuitenkin sanoa, ettei vanheneminen ole lainkaan niin vaikeaa kuin kuvitellaan. On minullakin toki ryppyjä, mutta olen mielestäni ansainnut ne. Polveni väsyvät hieman entistä nopeammin, ja minun on joskus pyydettävä ystäviäni puhumaan kovemmalla äänellä, mutta muuten minulla ei ollut mitään valittamisen aihetta...

...kunnes silmäni alkoivat kuivua.

Olen nyt eläkkeellä, ja olin jo kauan odottanut voivani viettää kaikki päivät itse päättämälläni tavalla. Olin suunnitellut matkustamista aviomieheni kanssa, harrastaa hieman maalausta, hoitaa puutarhaa... mitä milloinkin tekisi mieli.

Itse asiassa kaikki saikin alkunsa juuri puutarhan hoidosta. Olin istuttamassa begonioita, kun silmäni alkoivat vaivata. Silmäni tuntuivat polttavilta, pisteleviltä ja epämiellyttäviltä – en ollut koskaan kärsinyt allergioista, mutta minulla ei ollut aavistustakaan, mikä olisi voinut aiheuttaa nämä oireet. Otin joitakin mieheni käyttämistä, käsikaupasta saatavista allergialääkkeistä (hänen allergiansa ovat aina olleet pahoja!), mutta niistä ei ollut lainkaan apua. Oireet vain tuntuivat pahenevan!

Menin sinä iltana nukkumaan toivoen, että silmäni tuntuisivat paremmilta aamulla ja että se, mikä niitä olikin vaivannut, olisi hävinnyt. Ja kuinka ollakaan, silmäni todellakin tuntuivat hieman paremmilta seuraavana päivänä. Sitä seuraavana päivänä sama epämiellyttävä tunne kuitenkin palasi.

Seuraavina viikkoina epämiellyttävä tunne vaivasi silmiäni yhä uudelleen ja uudelleen. Tämän lisäksi tunne paheni jatkuvasti. Pienenä harmina alkanut vaiva oli pian vakavaa ärsytystä. Silmäni tuntuivat kamalilta - kirveleviltä ja roskaisilta, ja ne näyttivät jopa pahemmilta - väsyneiltä ja punaisilta.

Pahinta oli, että pystyin hädin tuskin keskittymään asioihin, joita halusin tehdä. Silmäni tuntuivat niin epämiellyttäviltä, että tunne vaikeutti keskittymistäni puutarhaani, maalaamiseen... Myös näköni vaikutti tavallista sameammalta.

Etsin tietoja internetistä ja oireeni tuntuivat sopivan kuivasilmäoireyhtymään. Luin, että keinokyyneltipat voisivat auttaa palauttamaan niin kipeästi tarvitsemani silmien kosteuden.

Valitettavasti mitkään kokeilemistani silmätipoista eivät vaikuttaneet kestävän tarpeeksi kauan. Kun käytin silmätippoja, silmäni tuntuivat hetken hyviltä. Ennen pitkään silmiin lisätty kosteus oli kuitenkin kadonnut, ja jouduin pian ottamaan silmätipat uudelleen esille. Minun oli jatkuvasti lisättävä silmätippoja. Käytin tähän tuhottomasti aikaa päivästäni, ja kuitenkaan silmätippojen vaikutus ei ollut toivotunlainen.

Lopulta varasin epätoivoissani ajan silmälääkäriltä. Tehtyään muutaman testin hän vahvisti, että minä todellakin kärsin kuivasilmäisyydestä. Kysyin häneltä siihen mahdollisesti johtaneista syistä. Hän kertoi minulle, että vanhetessamme myös kyynelnesteemme muuttuu ja kuivuu tavallista nopeammin. Ilman silmiä kosteuttavaa ja suojaavaa kyynelnestettä silmiini oli kehittynyt kivuliaita kuivia alueita. Juuri näiden kuivien alueiden vuoksi kyynelnesteeni haihtui tavallista nopeammin ja pahensi ongelmaa entisestään.

Kerroin lääkärille yrityksistäni lievittää oireita silmätipoilla ja että mikään kokeilemani valmiste ei tuntunut vaikuttavan tarpeeksi pitkään. Hän ehdotti minulle SYSTANE® ULTRA voitelevia silmätippoja. Hänen mukaansa silmäni saavat SYSTANE® ULTRA voitelevista silmätipoista miellyttävän tunteen ja suojan muodostavan kosteuden, jonka vaikutus on pitkäkestoisempi.

Kokeilin SYSTANE® ULTRA voitelevia silmätippoja, ja yllätyksekseni niiden lievittävä vaikutus oli todellakin pidempi. Käytin SYSTANE® ULTRA -valmistetta jonkin aikaa jopa useita kertoja päivässä, kunnes kuivat alueet paranivat. Nyt käytän sitä vain tarvittaessa, kun silmäni alkavat jälleen tuntua kuivilta tai ärtyneiltä. En koskaan pääse kokonaan eroon silmien kuivuudesta, mutta pystyn pitämään sen aisoissa ja tekemään jälleen minulle tärkeitä asioita.

Tämä on vain minun kertomukseni. SYSTANE® ULTRA ei välttämättä auta kaikkia, mutta se auttoi minua ja saattaa auttaa sinuakin.

*Omakohtaisten kokemusten inspiroima.

Takaisin alkuun

SYSTANE®-tuotevalikoima

SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® ULTRA voitelevat silmätipat antavat kuiville silmille suojaa ja lievitystä vaikuttaen nopeasti ja pitkäkestoisesti.

Lue lisää
SYSTANE®

SYSTANE® ULTRA säilöntäaineettomat kerta-annospipetit

Systane® ULTRA kerta-annospipetit eivät sisällä lainkaan säilöntäainetta ja sopivat siksi erityisesti herkille silmille.

Lue lisää
SYSTANE® Gel Drops

SYSTANE® GEL DROPS

Systane® Gel Drops voitelevat geelisilmätipat tuovat lisäsuojaa kuiville silmille. Koostumuksensa ansiosta geelisilmätipat pysyvät kauan silmän pinnalla.

Lue lisää
SYSTANE® Balance

SYSTANE® BALANCE

Systane® Balance voitelevat silmätipat sisältävät silmille tärkeitä lipidejä. Systane Balance vakauttaa kyynelkalvon lipidikerrosta ja vähentää kyynelkerroksen haihtumista.

Lue lisää
SYSTANE® LID WIPES

SYSTANE® LID WIPES –puhdistuslaput

Systane® Lid Wipes puhdistaa silmäluomia ärsyttävän lian ja meikin. Kosteat yksittäispakatut puhdistuslaput ovat hypoallergeenisia ja hellävaraisia silmille.

Lue lisää