Kuivien silmien rauhoittaminen

Tiede SYSTANE®-valmisteen takana

SYSTANE® voitelevat silmätipat auttavat kaksitehoisesti vähentämään kuivasilmäisyyden oireita. SYSTANE® kosteuttaa silmiäsi nopeasti ja rauhoittaa kaikkia epämiellyttävän tuntuisia kuivia alueita. Tämän lisäksi SYSTANE® edistää kyseisten kuivien alueiden parantumista muodostamalla silmän pintaan pitkäkestoisen suojakerroksen. Yhdessä nämä vaikutukset lievittävät kuivasilmäisyyttä pitkäkestoisesti.


Kun SYSTANE® voitelevat silmätipat annostellaan silmiisi, ne vaikuttavat viipymättä yhdessä kyynelnesteen kanssa ja vähentävät kuivasilmäisyyden oireita.

Kuivasilmäisyys on suora seuraus silmiisi muodostuneista kuivista alueista, jotka aiheutuvat joko riittämättömästä kyynelnesteen määrästä tai liian nopeasti haihtuvasta kyynelfilmistä. Koska nämä kuivat alueet voivat johtaa kyynelfilmin repeämiseen entistäkin nopeammin, seurauksena voi olla ketjureaktio ja yhä pahenevia oireita.

Koska SYSTANE®-silmätipat on suunniteltu vaikuttamaan näihin kuivasilmäisyyden aiheuttajiin kaksitehoisesti, ne kosteuttavat ensin silmiäsi nopeasti ja auttavat sitten lievittämään kuivien alueiden aiheuttamaa epämiellyttävää tunnetta. Levittyessään silmiesi pinnalle SYSTANE® säätää pH-tasonsa sopimaan omaan luonteiseen kyynelnesteeseesi. Näin valmisteen tuottama lievittävä vaikutus on juuri sellainen kuin silmäsi tarvitsevatkin.

Samanaikaisesti SYSTANE® muodostaa kyynelnesteesi kanssa geelimäisen verkon, joka kiinnittyy silmiesi pintasoluihin. Tämän kiinnityksen avulla SYSTANE® muodostaa pitkäkestoisesti voitelevan kerroksen, joka suojaa ja rauhoittaa silmiesi pintaa.

Normaalisti silmien räpäyttäminen auttaa pitämään silmäsi puhtaina ja miellyttävän tuntuisina, sillä räpäyttäminen levittää uuden kyynelfilmikerroksen silmiesi pintaan. Kun riittävä kyynelfilmi kuitenkin puuttuu, silmien räpäyttäminen voi itse asiassa pahentaa kuivia alueita, sillä silmäluomesi kohtaavat tavallista enemmän kitkaa. Silmiesi tärkeimmistä suojuksista saattaa tällöin tulla kuivasilmäisyyden ensisijaisia aiheuttajia.

SYSTANE® voitelevat silmätipat tuottavat pitkäkestoisesti voitelevan kerroksen, jonka päällä silmäluomiesi on helppo liukua. Sen lisäksi että tämä kerros auttaa suojaamaan kuivia alueita ärsytykseltä, se myös muodostaa niille terveellisen ympäristön paranemista varten.

Monet silmätipat ainoastaan lisäävät kyynelfilmin tilavuutta ja tarjoavat pikaista apua joihinkin kuivasilmäisyyden aiheuttajiin–kunnes ylimääräinen kosteus pyyhkiytyy silmistä. SYSTANE® auttaa säilyttämään kosteuden silmissäsi. Tutkimukset ovat osoittaneet, että SYSTANE® voitelevat silmätipat tarjoavat ylivoimaisen voitelukyvyn (kyky vähentää kitkaa - tässä tapauksessa silmäluomien ja silmän pinnan välillä) ja pitkäaikaisemman retention (kyky pysyä silmässä) kuin muut markkinoilla olevat silmätipat. Tuloksena on suojaava vaikutus ja kestävästi miellyttävä tunne. Siten ei ole mikään ihme, että SYSTANE on sekä lääkärien että potilaiden eniten suosima keinokyynelvalmiste!

Takaisin alkuun

SYSTANE®-tuotevalikoima

SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® ULTRA voitelevat silmätipat antavat kuiville silmille suojaa ja lievitystä vaikuttaen nopeasti ja pitkäkestoisesti.

Lue lisää
SYSTANE®

SYSTANE® ULTRA säilöntäaineettomat kerta-annospipetit

Systane® ULTRA kerta-annospipetit eivät sisällä lainkaan säilöntäainetta ja sopivat siksi erityisesti herkille silmille.

Lue lisää
SYSTANE® Gel Drops

SYSTANE® GEL DROPS

Systane® Gel Drops voitelevat geelisilmätipat tuovat lisäsuojaa kuiville silmille. Koostumuksensa ansiosta geelisilmätipat pysyvät kauan silmän pinnalla.

Lue lisää
SYSTANE® Balance

SYSTANE® BALANCE

Systane® Balance voitelevat silmätipat sisältävät silmille tärkeitä lipidejä. Systane Balance vakauttaa kyynelkalvon lipidikerrosta ja vähentää kyynelkerroksen haihtumista.

Lue lisää
SYSTANE® LID WIPES

SYSTANE® LID WIPES –puhdistuslaput

Systane® Lid Wipes puhdistaa silmäluomia ärsyttävän lian ja meikin. Kosteat yksittäispakatut puhdistuslaput ovat hypoallergeenisia ja hellävaraisia silmille.

Lue lisää