Kertomuksia onnistuneista
hoidoista

Jenni, 42*

Rankan työpäivän jälkeen ei ole mitään parempaa kuin käpertyminen sohvan nurkkaan hyvän kirjan kanssa. Tai näin oli aiemmin - kunnes silmäni alkoivat jatkuvasti tuntua väsyneiltä ja epämiellyttäviltä. Ennen pitkää pystyin hädin tuskin keskittymään työhöni, saati sitten lempikirjoihini. Onneksi keskustelin silmälääkärini kanssa, jonka suosittelemat SYSTANE® ULTRA voitelevat silmätipat lievittivät kuivasilmäisyyteni oireita. Kiitos, SYSTANE®, että saan taas nauttia kirjoistani.


Minun on myönnettävä: rakastan romanttisia romaaneja.

Omistan pienen kirjakaupan, joten minulla voisi kuvitella olevan muutakin luettavaa. Mutta vietettyäni kaiket päivät klassikkojen parissa, minusta on mukavampaa rentoutua iltaisin kuuman teekupillisen ja romanttisen romaanin seurassa.

Äskettäin pelkäsin kuitenkin kodikkaiden iltojeni rakkaushömpän parissa päättyvän, sillä silmäni tuntuivat jatkuvasti väsyneiltä ja epämiellyttäviltä.

Koska työskentelen kirjakaupassa, silmäni rasittuvat tavallista enemmän. Kun en selaile ja lajittele kirjoja, tuijotan tietokoneen näyttöä. Kahdeksan tunnin työpäivän jälkeen silmäni tuntuvat polttavilta. Aiemmin riitti, kun lepuutin silmiäni hetken keskittymistä vaativasta työstä, mutta viime aikoina väsynyt ja pistävä tunne tuntui alkavan aiemmin ja kestävän pidempään, vaikka pidin runsaasti taukoja.

Ajan myötä silmäni jopa alkoivat näyttää väsyneiltä, turvonneilta ja punaisilta. Yritin poistaa silmien punoitusta silmätipoilla, mutta vaikka silmäni näyttivätkin hieman paremmilta, ne eivät todellakaan tuntuneet siltä.

Lopulta olin pisteessä, jossa silmäni olivat iltaisin niin väsyneet ja ärtyneet, ettei minua enää huvittanut lukea rakkausromaaneja. Ja mitäpä elämä olisi ilman pikkuromansseja?

Varasin ajan silmälääkäriltäni, sillä halusin lievitystä oireisiin, tai vähintään selityksen, miksi silmäni olivat yhtäkkiä niin väsyneen ja epämiellyttävän tuntuiset. Silmälääkärini kertoi minulle, että silmiäni rasittavasta työstäni huolimatta silmäongelmieni todellinen syy oli kuivasilmäoireyhtymäksi kutsuttu sairaus.

Ikääntyessämme elimistö ei aina tuota riittävästi kyynelnestettä. Ilman kyynelnesteen tarjoamaa suojaa ja kosteutta silmiin voi muodostua kuivia pisteitä, jotka saavat ne näyttämään ja tuntumaan epämiellyttäviltä.

Pelkäsin jo pahinta ja tiedustelin, miten voisin jälleen nauttia minulle niin tärkeistä kirjoistani. Lääkärini mukaan kuivasilmäoireyhtymälle ei ole parannuskeinoa, mutta sen oireita voidaan lievittää monin eri tavoin. Yleisin hoitomenetelmä on keinokyyneltipat. Silmälääkärini suositteli minulle SYSTANE® ULTRA voitelevia silmätippoja, jotka kosteuttavat silmien pintaa ja suojaavat sitä kuivan silmän oireilta.

Kokeilin SYSTANE® ULTRA -valmistetta, ja sen tarjoaman pitkäkestoisen kosteuttavan ja oireita lievittävän vaikutuksen ansiosta1 silmäni näyttävät ja tuntuvat paremmilta kuin aikoihin. Kuivasilmäisyyden hoito auttaa minua selviytymään päivistä ja helpottaa keskittymistä työssä. Kaikkein parasta on kuitenkin, että pystyn jälleen palaamaan kirjojeni pariin! Kiitos, SYSTANE® ULTRA, että olet palauttanut romantiikan elämääni.

Tämä on vain minun kertomukseni. SYSTANE® ei välttämättä auta kaikkia, mutta se auttoi minua ja saattaa auttaa sinuakin.

*Omakohtaisten kokemusten inspiroima.

1. Lane S, et al. An evaluation of the in vivo retention time of a novel artificial tear as compared to a placebo control. Invest. Ophthalmol. Vis. Sci. 2009 50: Sähköinen tiivistelmä 4679.

Takaisin alkuun

SYSTANE®-tuotevalikoima

SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® ULTRA voitelevat silmätipat antavat kuiville silmille suojaa ja lievitystä vaikuttaen nopeasti ja pitkäkestoisesti.

Lue lisää
SYSTANE®

SYSTANE® ULTRA säilöntäaineettomat kerta-annospipetit

Systane® ULTRA kerta-annospipetit eivät sisällä lainkaan säilöntäainetta ja sopivat siksi erityisesti herkille silmille.

Lue lisää
SYSTANE® Gel Drops

SYSTANE® GEL DROPS

Systane® Gel Drops voitelevat geelisilmätipat tuovat lisäsuojaa kuiville silmille. Koostumuksensa ansiosta geelisilmätipat pysyvät kauan silmän pinnalla.

Lue lisää
SYSTANE® Balance

SYSTANE® BALANCE

Systane® Balance voitelevat silmätipat sisältävät silmille tärkeitä lipidejä. Systane Balance vakauttaa kyynelkalvon lipidikerrosta ja vähentää kyynelkerroksen haihtumista.

Lue lisää
SYSTANE® LID WIPES

SYSTANE® LID WIPES –puhdistuslaput

Systane® Lid Wipes puhdistaa silmäluomia ärsyttävän lian ja meikin. Kosteat yksittäispakatut puhdistuslaput ovat hypoallergeenisia ja hellävaraisia silmille.

Lue lisää