Tietoa kuivasilmäisyydestä

Kuivasilmäisyystesti

Jos sinulla saattaa mielestäsi olla kuivat silmät, varaa aika silmälääkäriltäsi, sillä hän voi tehdä kuivasilmäisyyden diagnosointiin ja sen vakavuuden määritykseen vaadittavat tutkimukset.

Ennen silmälääkärillä käyntiä voit kuitenkin yksinkertaisella kyynelfilmin repeämisaikatestillä saada selville, onko sinulla kuivat silmät.

ALOITA KUIVAT SILMÄT -TESTI NAPSAUTTAMALLA TÄSSÄ


Kuivat silmät -testin tekeminen manuaalisesti

  1. Ota esille ajanotto- tai tavallinen kello.
  2. Räpäytä silmiä kahdesti ja katso sitten suoraan eteenpäin. Käynnistä ajanotto heti toisen räpäytyksen jälkeen.
  3. Yritä olla räpäyttämättä silmiä mahdollisimman pitkään.
  4. Merkitse muistiin aika, jolloin silmäsi alkavat tuntua epämiellyttäviltä (polttava tai roskan tunne, kuivuus jne.).
  5. Kyynelfilmin repeämisaika on viimeisen silmien räpäytyksen ja epämiellyttävän tunteen välinen aika sekunteina.

Jos kyynelfilmin repeämisaika on enintään 5 sekuntia, sinulla saattaa olla kuivat silmät, sillä tässä tapauksessa silmien kyynelfilmi repeää liian nopeasti jättäen silmiesi pinnan ilman suojaa. Jos sinulla voi mielestäsi olla kuivat silmät, keskustele silmälääkärisi kanssa asianmukaisesta diagnoosista ja hoidosta, ja pyydä häntä harkitsemaan SYSTANE® ULTRA voitelevia silmätippoja.

Takaisin alkuun

SYSTANE®-tuotevalikoima

SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® ULTRA voitelevat silmätipat antavat kuiville silmille suojaa ja lievitystä vaikuttaen nopeasti ja pitkäkestoisesti.

Lue lisää
SYSTANE®

SYSTANE® ULTRA säilöntäaineettomat kerta-annospipetit

Systane® ULTRA kerta-annospipetit eivät sisällä lainkaan säilöntäainetta ja sopivat siksi erityisesti herkille silmille.

Lue lisää
SYSTANE® Gel Drops

SYSTANE® GEL DROPS

Systane® Gel Drops voitelevat geelisilmätipat tuovat lisäsuojaa kuiville silmille. Koostumuksensa ansiosta geelisilmätipat pysyvät kauan silmän pinnalla.

Lue lisää
SYSTANE® Balance

SYSTANE® BALANCE

Systane® Balance voitelevat silmätipat sisältävät silmille tärkeitä lipidejä. Systane Balance vakauttaa kyynelkalvon lipidikerrosta ja vähentää kyynelkerroksen haihtumista.

Lue lisää
SYSTANE® LID WIPES

SYSTANE® LID WIPES –puhdistuslaput

Systane® Lid Wipes puhdistaa silmäluomia ärsyttävän lian ja meikin. Kosteat yksittäispakatut puhdistuslaput ovat hypoallergeenisia ja hellävaraisia silmille.

Lue lisää