Kertomuksia onnistuneista
hoidoista

Linda, 47*

Vaihdevuodet. Se hieno aika jokaisen naisen elämässä, jolloin hänen elimistössään tapahtuu suuria muutoksia. Luulin kokeneeni jo kaikki mahdolliset oireet, mutten voinut kuivitellakaan, että myös kuivasilmäisyys olisi normaali tila vaihdevuosien aikana. Onneksi gynekologini osasi ohjata minut silmälääkärin puoleen, joka suositteli säilöntäaineettomia SYSTANE® ULTRA kerta-annospipettejä. Ne lievittivät herkkien silmieni oireita pitkäkestoisesti ja turvallisesti.


Vaihdevuosiin liittyy monenlaisia ihmeellisiä asioita. Aivan kuin kuumat aallot ja mielialavaihtelut eivät olisi olleet tarpeeksi, myös silmäni alkoivat kuivua!

Kaikki alkoi vain lievästä kuivumisesta talvella. Koska silmäni ovat aina olleet herkät, en ensin kiinnittänyt siihen juurikaan huomiota. En pidä silmätippojen käyttämisestä, sillä ne tuntuvat ärsyttävän silmiäni entisestään. Niinpä ajattelin vain odottaa ja toivoa, että kuivuus häviäisi kevään myötä.

Näin ei kuitenkaan tapahtunut, vaan silmäni olivat edelleen aivan yhtä kuivat. Mikä pahinta, viikkojen kuivuuden jälkeen silmäni tuntuivat polttavilta, väsyneiltä ja yksinkertaisesti epämiellyttäviltä. Tunsin silmissäni jatkuvaa kipua. Lopulta annoin periksi ja kokeilin silmätippoja, mutta kuten olin ajatellutkin, ne vain tuntuivat pahentavan ongelmaa. Halusin tietää, miksi näin tapahtui.

Koska kaikki niihin aikoihin kokemani terveydelliset ongelmat tuntuivat johtuvan vaihdevuosista, päätin kysyä gynekologilta apua kuivien silmieni hoitoon.

Yllätys yllätys - ongelmani johtuivat jälleen hormoneistani. Raskauden tai kuukautisten tavoin myös vaihdevuosien aiheuttamat hormonimuutokset voivat todellakin vaikuttaa silmiisi. Kun tähän lisätään vielä ikääntymisen ja kuivan talvisään vaikutukset, silmäsi voivat kuivua hyvin nopeasti. Vaikka gynekologini ei vaikuttanutkaan kovin optimistiselta, hän kuitenkin ehdotti kääntymistä silmälääkärin puoleen, sillä minulla saattaisi olla kuivasilmäoireyhtymä.

Varasin ajan silmälääkäriltäni, joka tutki silmäni ja diagnosoi minulla kuivat silmät. Onneksi tämä oli kuitenkin sellainen vaihdevuosien oire, jota voidaan hoitaa – vaikka kuiville silmille ei olekaan parannuskeinoa, niiden oireita voidaan kuitenkin lievittää eri tavoin. Silmälääkärini suositteli ilmankostuttimen hankkimista kuivan sisäilman parantamiseksi ja silmätippojen yrittämistä uudelleen.

Minun on myönnettävä, että epäröin hetken, sillä kokemukseni silmätipoista eivät olleet kovinkaan positiivisia. Lääkärini kertoi kuitenkin, ettei minulla olisi syytä huoleen, sillä SYSTANE® ULTRA säilöntäaineettomat silmätipat tarjoavat SYSTANE® ULTRA -silmätippojen tutkimuksissa osoitetun suojan ja miellyttävän tunteen, mutta erityisesti herkille silmille tarkoitetuissa kertakäyttöisissä injektiopulloissa.

Epäröin edelleen hieman, mutta totta tosiaan, SYSTANE® ULTRA säilöntäaineettomilla silmätipoilla oli erinomainen vaikutus. Silmieni kuivuessa tiputin niihin muutaman SYSTANE® ULTRA -silmätipan, jotka kosteuttivat ja suojasivat silmiäni pitkäkestoisesti – herkkiä silmiäni ärsyttämättä.

Tämän lisäksi SYSTANE® ULTRA teki silmistäni miellyttävän tuntuiset. Silmäni kuivuvat joskus vieläkin, mutteivät niin pahasti kuin ennen – SYSTANE® ULTRA -silmätipoilla pidän oireet kurissa.

Toivon kuivasilmäisyyteni helpottavan, kunhan hormonitkin jälleen asettuvat. Mutta vaikkei niin kävisikään, minulla on kuitenkin SYSTANE® ULTRA säilöntäaineettomat kerta-annospipettehin pakatut silmätipat apunani.

Tämä on vain minun kertomukseni. SYSTANE® ei välttämättä auta kaikkia, mutta se auttoi minua ja saattaa auttaa sinuakin.

*Omakohtaisten kokemusten inspiroima.

Takaisin alkuun

SYSTANE®-tuotevalikoima

SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® ULTRA voitelevat silmätipat antavat kuiville silmille suojaa ja lievitystä vaikuttaen nopeasti ja pitkäkestoisesti.

Lue lisää
SYSTANE®

SYSTANE® ULTRA säilöntäaineettomat kerta-annospipetit

Systane® ULTRA kerta-annospipetit eivät sisällä lainkaan säilöntäainetta ja sopivat siksi erityisesti herkille silmille.

Lue lisää
SYSTANE® Gel Drops

SYSTANE® GEL DROPS

Systane® Gel Drops voitelevat geelisilmätipat tuovat lisäsuojaa kuiville silmille. Koostumuksensa ansiosta geelisilmätipat pysyvät kauan silmän pinnalla.

Lue lisää
SYSTANE® Balance

SYSTANE® BALANCE

Systane® Balance voitelevat silmätipat sisältävät silmille tärkeitä lipidejä. Systane Balance vakauttaa kyynelkalvon lipidikerrosta ja vähentää kyynelkerroksen haihtumista.

Lue lisää
SYSTANE® LID WIPES

SYSTANE® LID WIPES –puhdistuslaput

Systane® Lid Wipes puhdistaa silmäluomia ärsyttävän lian ja meikin. Kosteat yksittäispakatut puhdistuslaput ovat hypoallergeenisia ja hellävaraisia silmille.

Lue lisää