Tietoa kuivasilmäisyydestä

Kuivasilmäisyyden oireet

Vaikka kuivasilmäisyyden yleisin oire on silmien kuivuus, sillä on kuitenkin myös muita oireita, kuten väsymyksen tai roskan tunne, vetisyys ja valoherkkyys. Kuivasilmäisyyteen ei valitettavasti ole parannuskeinoa, mutta SYSTANE® ULTRA voitelevat silmätipat voivat lievittää mahdollisesti kokemiasi oireita pitkäkestoisesti. Jos sinulla saattaa mielestäsi olla kuivat silmät, pyydä lääkäriäsi harkitsemaan SYSTANE® ULTRA voitelevia silmätippoja pitkäkestoisten komplikaatioiden välttämiseksi.


Kuivasilmäisyyden diagnosointi saattaa olla vaikeaa, koska mahdollisia kuivasilmäisyyden aiheuttajia ja siihen vaikuttavia tekijöitä on runsaasti. Tämän lisäksi kaikki eivät koe samoja kuivan silmän oireita – tai kuvaa oireita täysin samalla tavalla.

Oletko huomannut joitakin seuraavista kuivasilmäisyyden oireista?

 • Silmien kuivuus
 • Silmien ärsytys
 • Silmien kutina
 • Silmien polttelu tai kirvely
 • Roskan tunne silmässä
 • Epämiellyttävä tunne silmässä
 • Silmien väsyminen
 • Häilyvä tai samea näkö
 • Fotofobia (silmäsi tuntuvat valonaroilta)
 • Silmien räpäyttämisen tarpeen tunne normaalia useammin
 • Yleinen epämukava tunne silmissä
 • Liiallinen kyynelnesteen eritys

Jos sinulla on jokin tai useampia edellä mainituista oireista, sinulla saattaa olla kuivat silmät. Varmista tämä kuitenkin silmälääkäriltäsi.

SYSTANE® voitelevien silmätippojen on kliinisesti osoitettu vähentävän kuivasilmäisyyden oireita sekä tarjoavan nopean ja pitkävaikutteisen suojan ja miellyttävän tunteen.

Liiallinen kyynelnesteen eritys

Kuivasilmäisyyteen ei yleensä yhdistetä liiallista kyynelnesteen eritystä, mutta se on kuitenkin yksi sen yleisimmistä oireista. Jos silmän pinta on vaurioitunut ja kyynelneste ei pysy siinä tarkoituksen mukaisesti, kyynelrauhaset saattavat tuottaa enemmän kyynelnestettä silmän huuhtelemiseksi.

Pitkäkestoiset komplikaatiot

Jos mielestäsi kärsit kuivasilmäisyydestä, on hyvin tärkeää hoitaa sitä mahdollisimman nopeasti. Vaikka oireet voivat alussa olla lähinnä lievää ärsytystä, ne voivat pahentua hyvinkin vakaviksi. Joissakin tapauksessa kuivasilmäisyyden aiheuttama pitkäkestoinen sarveiskalvon vaurio voi myös ajan myötä johtaa näkökyvyn heikkenemiseen.

SYSTANE® voitelevat silmätipat auttavat kuivasilmäisyyden hoidossa ja tarjoavat silmillesi nopeasti pitkäkestoisen mukavuuden tunteen ja kosteuden. Samalla ne suojaavat silmiäsi vaurioilta ja luovat silmillesi terveen parantumisympäristön.

Takaisin alkuun

SYSTANE®-tuotevalikoima

SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® ULTRA voitelevat silmätipat antavat kuiville silmille suojaa ja lievitystä vaikuttaen nopeasti ja pitkäkestoisesti.

Lue lisää
SYSTANE®

SYSTANE® ULTRA säilöntäaineettomat kerta-annospipetit

Systane® ULTRA kerta-annospipetit eivät sisällä lainkaan säilöntäainetta ja sopivat siksi erityisesti herkille silmille.

Lue lisää
SYSTANE® Gel Drops

SYSTANE® GEL DROPS

Systane® Gel Drops voitelevat geelisilmätipat tuovat lisäsuojaa kuiville silmille. Koostumuksensa ansiosta geelisilmätipat pysyvät kauan silmän pinnalla.

Lue lisää
SYSTANE® Balance

SYSTANE® BALANCE

Systane® Balance voitelevat silmätipat sisältävät silmille tärkeitä lipidejä. Systane Balance vakauttaa kyynelkalvon lipidikerrosta ja vähentää kyynelkerroksen haihtumista.

Lue lisää
SYSTANE® LID WIPES

SYSTANE® LID WIPES –puhdistuslaput

Systane® Lid Wipes puhdistaa silmäluomia ärsyttävän lian ja meikin. Kosteat yksittäispakatut puhdistuslaput ovat hypoallergeenisia ja hellävaraisia silmille.

Lue lisää