Tietoa kuivasilmäisyydestä

Mitä kuivasilmäisyys on?

Kuivasilmäoireyhtymä on sairaus, joka aiheutuu kyynelnesteen määrän tai laadun muutoksista. Kyynelneste koostuu kolmesta kerroksesta, jotka yhdessä pitävät silmäsi miellyttävän tuntuisina ja suojattuina. Jos jokin vaikuttaa näiden kerrosten tasapainoon, kyynelneste haihtuu liian nopeasti, minkä seurauksena muodostuu epämiellyttäviä kuivia pisteitä. Jos haluat tietää enemmän kuivasilmäisyydestä, keskustele silmälääkärisi kanssa ja pyydä lisätietoja SYSTANE®-tuotteista.


Kuivasilmäisyyden määritelmä

Kyynelneste auttaa silmiäsi pysymään kosteina, terveinä ja miellyttävän tuntuisina. Kuivasilmäisyydellä (tai kuivasilmäoireyhtymällä) tarkoitetaan kyynelnesteen vähäisestä erittymisestä tai poikkeavasta laadusta johtuvaa silmien kuivumista ja ärsytystä.

Kuivasilmäisyyttä esiintyy kaikenikäisillä miehillä ja naisilla, mutta kuitenkin enemmistö kuivasilmäisistä on yli 50-vuotiaita. Koska kuivasilmäisyyttä saatetaan usein pitää allergiana, se jää usein diagnosoimatta ja voi hoitamattomana johtaa usein pitkävaikutteisiin komplikaatioihin. Kuivat silmät saattavat myös olla merkki muista terveyteen tai silmiin liittyvistä ongelmista.

Kuivasilmäisyyteen ei valitettavasti ole parannuskeinoa, mutta useat eri hoitomuodot voivat auttaa lievittämään oireita. SYSTANE® voitelevien silmätippojen on kliinisesti osoitettu vähentävän kuivien silmien merkkejä (jotka silmälääkäri voi todeta) ja oireita (joita koet ja tunnet). Samalla ne lievittävät oireita nopeasti ja pitkävaikutteisesti.

Takaisin alkuun

SYSTANE®-tuotevalikoima

SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® ULTRA voitelevat silmätipat antavat kuiville silmille suojaa ja lievitystä vaikuttaen nopeasti ja pitkäkestoisesti.

Lue lisää
SYSTANE®

SYSTANE® ULTRA säilöntäaineettomat kerta-annospipetit

Systane® ULTRA kerta-annospipetit eivät sisällä lainkaan säilöntäainetta ja sopivat siksi erityisesti herkille silmille.

Lue lisää
SYSTANE® Gel Drops

SYSTANE® GEL DROPS

Systane® Gel Drops voitelevat geelisilmätipat tuovat lisäsuojaa kuiville silmille. Koostumuksensa ansiosta geelisilmätipat pysyvät kauan silmän pinnalla.

Lue lisää
SYSTANE® Balance

SYSTANE® BALANCE

Systane® Balance voitelevat silmätipat sisältävät silmille tärkeitä lipidejä. Systane Balance vakauttaa kyynelkalvon lipidikerrosta ja vähentää kyynelkerroksen haihtumista.

Lue lisää
SYSTANE® LID WIPES

SYSTANE® LID WIPES –puhdistuslaput

Systane® Lid Wipes puhdistaa silmäluomia ärsyttävän lian ja meikin. Kosteat yksittäispakatut puhdistuslaput ovat hypoallergeenisia ja hellävaraisia silmille.

Lue lisää