Kuivien silmien rauhoittaminen

Miten SYSTANE® auttaa

Kun kuivasilmäisyyden oireet ovat pahimmillaan, SYSTANE® voitelevat silmätipat luovat kyynelnesteen kanssa nopeasti pitkävaikutteisen kosteuden ja miellyttävän tunteen. SYSTANE® auttaa myös parantamaan silmiesi vaurioituneita soluja, jotka aiheuttavat epämiellyttävää kuivuutta. Kuivasilmäisyydelle ei ole parannuskeinoa, mutta voitelevat valmisteet voivat lievittää sen oireita. Jos sinulla saattaa mielestäsi olla kuivat silmät, pyydä lääkäriäsi harkitsemaan SYSTANE®-valmisteita.


Miksi SYSTANE®?

SYSTANE® voitelevien silmätippojen on kliinisesti osoitettu lievittävän kuivien silmien merkkejä (jotka silmälääkäri voi todeta) ja oireita (joita koet ja tunnet). Nopea ja pitkävaikutteinen SYSTANE® vaikuttaa yhdessä kyynelnesteen kanssa ja pitää sen siellä missä sen kuuluukin olla: silmissäsi. Tämä kosteuttava ja rauhoittava kerros helpottaa kuivien silmien epämiellyttävää ja roskan tunnetta.

Koska SYSTANE® auttaa säilyttämään silmiesi kosteuden, se lisää miellyttävää tunnetta sekä suojaa ja voitelee silmiäsi. Kuivasilmäisyys voi johtaa ketjureaktioon. Jos silmäsi eivät tuota riittävästi silmien voiteluaineena toimivaa oikeanlaatuista kyynelnestettä, silmiisi muodostuu kuivia pisteitä. Tämän seurauksena yhä vähemmän kyynelnestettä pysyy silmissäsi ja ongelma pahenee entisestään. SYSTANE® voitelevat silmätipat auttavat onneksi lopettamaan tämän kierteen ja luovat edellytykset silmien paranemiselle.

Silmäluomesi toimivat tuulilasinpyyhkimien tavoin, sillä ne pyyhkivät pois vanhan kyynelfilmin ja korvaavat sen uudella kyynelnesteellä. Jos kyynelnestettä on kuitenkin vähän ja silmän pintaan muodostuu kuivia pisteitä, silmien räpytteleminen voi pahentaa näitä kuivia alueita. SYSTANE® muodostaa onneksi silmän pintaan suojaavan kerroksen, jolla silmäluomiesi on helppo liukua. Tämä silmää voiteleva kerros suojaa kaikkia kuivia alueita ja auttaa niitä paranemaan nopeammin ja helpommin.

SYSTANE® sopii myös erinomaisesti henkilöille, jotka käyttävät piilolinssejä ja kärsivät kuivasilmäisyydestä. Tutkimukset ovat osoittaneet, että SYSTANE® voitelevien silmätippojen käyttö ennen piilolinssien asettamista ja käytön lopettamisen jälkeen parantaa piilolinssien yleistä käyttömukavuutta kuivasilmäisyydestä kärsivillä henkilöillä, minkä lisäksi se voi pitkäkestoisessa käytössä pidentää miellyttävää linssien käyttöaikaa.1 Jos sinulla saattaa mielestäsi olla kuivat silmät, pyydä lääkäriäsi harkitsemaan SYSTANE® voitelevia silmätippoja.

Takaisin alkuun

Miten SYSTANE® poikkeaa muista valmisteista?

Markkinoilla on runsaasti erilaisia silmätippoja ja keinokyyneleitä, mutta niiden kyky lievittää kuivasilmäisyyden oireita vaihtelee merkittävästi. SYSTANE® voitelevat silmätipat ovat ensimmäiset silmätipat, joiden on kliinisesti osoitettu vähentävän kuivasilmäisyyden oireita, ja ne ovat lääkäreiden useimmin suosittelema 2 tuotemerkki kuivasilmäisyyden oireiden lievittämiseen.

Useimmat voitelevat silmätipat ainoastaan lisäävät kyynelfilmin tilavuutta, ja niiden vaikutus on vain lyhytkestoinen. SYSTANE® vaikuttaa yhdessä kyynelnesteen kanssa estäen sitä haihtumasta liian nopeasti. Näin vaikutus on pitkäkestoisempi.

Koska SYSTANE® myös säätää kyynelnesteen pH-arvoa, se lievittää kuivasilmäisyyden oireita ja parantaa miellyttävää tunnetta silmissä silmiisi luontaisesti sopivalla tavalla.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että SYSTANE® voitelevat silmätipat tarjoavat ylivoimaisen voitelukyvyn3 (kyky vähentää kitkaa - tässä tapauksessa silmäluomien ja silmän pinnan välillä) ja pitkäaikaisemman retention4 (kyky pysyä silmässä) kuin muut markkinoilla olevat silmätipat. Tuloksena on suojaava vaikutus ja kestävästi miellyttävä tunne.

SYSTANE®-valmisteen voitelukyky on ylivoimainen muihin keinokyyneliin verrattuna

Suorassa head-to-head-tutkimuksessa,5 jossa verrattiin SYSTANE®- valmistetta ja REFRESH* TEARS -valmistetta, SYSTANE®-valmisteen osoitettiin tilastollisesti merkitsevästi vähentävän kuivuutta iltaisin ja aamuisin sekä roskan tunnetta silmässä.

Ottaen huomioon SYSTANE® Ultra-voitelevien silmätippojen tarjoaman pitkäkestoisen miellyttävyyden tunteen ja suojaavan vaikutuksen, ei ole ihme, että SYSTANE® on lähes kaksi kertaa muita kuivasilmäisyyden hoitoon käytettyjä tuotteita suositumpi6. Pyydä silmälääkäriltäsi tarkempia tietoja SYSTANE®-valmisteesta.

SYSTANE® on 64 % suositumpi kuin muut voitelevat silmätipat

Takaisin alkuun

  1. Cohen S, Potter, W, Christensen MT. Use of SYSTANE to help reduce symptoms of dry eye associated with contact lens wear. Esitetty: 107. vuosittaisessa American Optometric Association -yhdistyksen kongressissa 23.-27.6.2004 Orlandossa (Florida, Yhdysvallat).
  2. Survey of Ophthalmologists and Optometrists, Harris Interactive®, December 2008.
  3. Koffler BH. A Lubricating Eye Drop Improves Comfort and Healing in Dry Eye. Refractive Eyecare® for Ophthalmologists, July 2005.
  4. Paugh, JR, Meadows D, Christensen M. The residence time of artificial tears in dry eye subjects. Esitelmä pidetty: American Academy of Optometry -seuran vuosikokouksessa; joulukuussa 2005; San Diego, Kalifornia, Yhdysvallat Sähköinen tiivistelmä 050062
  5. Christensen MT, Cohen S, Rinehart J, Akers F, Pemberton B, Bloomenstein M, Lesher M, Kaplan D, Meadows D, Meuse P, Hearn C, Stein JM. Clinical evaluation of an HP-Guar gellable lubricant eye drop for the relief of dryness of the eye. Curr Eye Res. 2004. Jan;28(1):55-62.
  6. Torkildsen G MD, Colby K MD, PhD, Corbin G, OD. The Effect of Systane Compared to Marketed Artificial Tears on Drop Preference; American Academy of Optometry, Denver 2006.

SYSTANE®-tuotevalikoima

SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® ULTRA voitelevat silmätipat antavat kuiville silmille suojaa ja lievitystä vaikuttaen nopeasti ja pitkäkestoisesti.

Lue lisää
SYSTANE®

SYSTANE® ULTRA säilöntäaineettomat kerta-annospipetit

Systane® ULTRA kerta-annospipetit eivät sisällä lainkaan säilöntäainetta ja sopivat siksi erityisesti herkille silmille.

Lue lisää
SYSTANE® Gel Drops

SYSTANE® GEL DROPS

Systane® Gel Drops voitelevat geelisilmätipat tuovat lisäsuojaa kuiville silmille. Koostumuksensa ansiosta geelisilmätipat pysyvät kauan silmän pinnalla.

Lue lisää
SYSTANE® Balance

SYSTANE® BALANCE

Systane® Balance voitelevat silmätipat sisältävät silmille tärkeitä lipidejä. Systane Balance vakauttaa kyynelkalvon lipidikerrosta ja vähentää kyynelkerroksen haihtumista.

Lue lisää
SYSTANE® LID WIPES

SYSTANE® LID WIPES –puhdistuslaput

Systane® Lid Wipes puhdistaa silmäluomia ärsyttävän lian ja meikin. Kosteat yksittäispakatut puhdistuslaput ovat hypoallergeenisia ja hellävaraisia silmille.

Lue lisää